Wegafsluitingen

HULST - Gentsestraat: 23 januari 2018
CLINGE - Kon. Julianastraat eo: t/m medio januari 2018
HULST - Diverse verkeersmaatregelen: 8 t/m 20 februari 2018

HULST - Diverse straten in de gemeente Hulst ivm filmopname: 25 januari t/m 2 maart 2018
KLOOSTERZANDE - Wegwerken wijk De Singel Kloosterzande: 29 januari t/m 9 februari 2018

 

 

HULST - Gentsestraat: 23 januari 2018

Op dinsdag 23 januari 2018 is de Gentsestraat te Hulst afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte van de straat gelegen tussen de aansluiting met de Frans van Waesberghestraat tot en met de aansluiting met de Grote Zwanenstraat/Grote Markt.
De afsluiting vindt plaats vanaf  06.45 uur tot maximaal 09.00 uur.
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer – indien nodig – ter plaatse omgeleid.

 

HULST - Diverse straten in de gemeente Hulst ivm filmopname: 25 januari t/m 2 maart 2018

In de periode van donderdag 25 januari tot en met 2 maart 2018 worden er in de gemeente Hulst filmopnamen gemaakt voor de serie Grenslanders van regisseur Erik de Bruijn. In verband met de filmopnamen worden de volgende straten afgesloten voor het verkeer:

25 januari 2018: Kruising Zorgdijk/Langestraat in Nieuw Namen afgesloten voor het verkeer vanaf 14.00 uur tot middernacht.
30 januari t/m 1 februari 2018: Koninginnestraat in Emmadorp afgesloten voor het verkeer. De afsluiting wordt begeleid door verkeersbegeleiders.
20 februari 2018: Poolsplein in Kloosterzande afgesloten voor het verkeer vanaf 8.30 uur tot 11.30 uur. De afsluiting wordt begeleid door verkeersbegeleiders, waardoor verkeer tussen de draaimomenten door, kan worden doorgelaten.
20 en 21 februari 2018: Kanaaldijk in Ossenisse afgesloten voor het verkeer. Op dinsdag 20 februari is dat vanaf 8.00 tot 18.00 uur en op woensdag 21 is dat vanaf 11.00 uur tot 21.00 uur.
26 februari t/m 2 maart 2018:  is er hinder in de haven Walsoorden. De Havenstraat wordt deze dan afgesloten.

 

CLINGE - Kon. Julianastraat eo: t/m medio januari 2018

Sinds juni 2017 wordt in Clinge gewerkt in de Koningin Julianastraat, Beatrixstraat en Prins Bernhardstraat. De rioolwerken zijn ondertussen afgerond en ook de geplande bestratingswerken zijn grotendeels afgerond.

Als laatste onderdeel wordt ook de kruising Klinkerstraat/Prins Bernhardstraat  vernieuwd. De werkzaamheden nemen naar verwachting tot en met vrijdag 19 januari 2018 in beslag. Tijdens deze periode is de kruising Klinkerstraat/Prins Bernhardstraat afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Het eenrichtingsverkeer in de Klinkerstraat wordt tijdens deze werkzaamheden tijdelijk opgeheven.

Naar verwachting kan het totale project in de tweede helft van januari 2018 worden afgerond. Uiteraard spelen de weersverwachtingen een rol bij de uitvoering en planning van de werkzaamheden.
 

HULST - Diverse verkeersmaatregelen: 8 t/m 20 februari 2018

Op zondag 18 februari 2018 vindt de Vestingcross voor de tweede keer plaats in Hulst. Deze internationale veldrit belooft weer een mooi sportfeest te worden. Een evenement van deze omvang brengt uiteraard ook enige overlast met zich mee.

Het parcours van de tweede Vestingcross wordt wat aangepast. Start en finish verhuizen van de Tivoliweg naar de Glacisweg. Daarnaast komt er ter hoogte van de Dubbele Poort een tweede brug. Daardoor maakt de Tivoliweg geen deel meer uit van het parcours.

Er is op zondag 18 februari 2018 sprake van diverse verkeersmaatregelen:

Evenemententerrein
Het parcours van de Vestingcross loopt over de Glacisweg, Ravelijn, Brederode-bolwerk, Keldermanspoort en Molenbolwerk. Deze omgeving wordt op 18 februari 2018 afgesloten als evenemententerrein. Dit terrein kan enkel worden betreden op vertoon van een toegangskaart. Inwoners die binnen het evenemententerrein wonen, worden door de organisatie voorzien van een toegangskaart. Voor deze inwoners vond op 20 december 2017 reeds een informatieavond plaats.

Wegafsluitingen
Daarnaast is het nodig om ook een aantal andere straten af te sluiten voor het verkeer. Deze straten/straatgedeelten zijn op zondag 18 februari 2018 afgesloten vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur.
Afgesloten zijn:

-Tivoliweg, gedeelte tussen Lyceumstraat en de Dubbele Poort
-Glacisweg
-Hulster Nieuwlandweg, gedeelte tussen Tivoliweg en Bollewerck
-Wilhelminalaan, gedeelte tussen Glacisweg en Liduinapark
-Zandstraat, gedeelte tussen Glacisweg en Willem Alexanderstraat

Het gedeelte van de Tivoliweg gelegen tussen de Glacisweg en de Dubbele Poort wordt ook op zaterdag 17 februari 2018 - vanaf 7.00 uur - afgesloten. Verkeer kan de stad niet meer in- en uitrijden via de Dubbele Poort. Ook geldt ter plaatse dan een parkeerverbod.

Binnenstad beperkt bereikbaar
Op zondag 18 februari 2018 is - door de diverse wegafsluitingen - de verkeerscirculatie in de binnenstad beperkt. De Dubbele Poort is deze dag afgesloten. Verkeer kan deze dag de binnenstad in- en uitrijden via de Stationsweg en de Graauwse Poort.
Er worden die dag op veel plaatsen in Hulst verkeersregelaars ingezet. Zo ook op het kruispunt Stationsweg/Van der Maelstedeweg en op de rotonde aan de Zoutestraat/ Glacisweg/IJzerenhandstraat/Koolstraat. Bezoekers worden daar zoveel als mogelijk gestimuleerd om buiten de stad te parkeren.

Parkeerverbod
Op zondag 18 februari 2018 geldt vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur een parkeerverbod in de volgende straten:
-Tivoliweg, gedeelte tussen Glacisweg en de Dubbele Poort
-Glacisweg
-Zandstraat, gedeelte tussen Glacisweg en Willem Alexanderstraat
-Wilhelminalaan, gedeelte tussen Glacisweg en Liduinapark
-Dubbele Poort
-Grote Markt
-'s-Gravenhofplein
-Nassaubolwerk
-Havenfort

Parkeren
Bewoners van straten die worden afgesloten en die hun auto normaal gezien op eigen terrein parkeren, worden geadviseerd om - wanneer zij op zondag 18 februari 2018 de auto nodig hebben – deze op voorhand elders te parkeren. Tijdens de wegafsluitingen is het niet mogelijk of lastig om uw auto te verplaatsen.

Voor de deelnemers aan de Vestingcross worden parkeerlocaties gereserveerd. De parking voor de jeugdrenners en hun entourage is aan de Tivoliweg, Glacisweg en Zandstraat. Het ’s-Gravenhofplein en Nassaubolwerk is bedoeld voor de eliterenners. De Grote Markt is voorzien voor de overige pers en de organisatie.
Het Havenfort wordt gedeeltelijk afgesloten om een extra parkeerruimte te creëren voor campers van bezoekers.

Wegafsluitingen tijdens op- en afbouw|
In verband met de op- en afbouw van het evenement, dienen ook in de week voor en na de Vestingcross bepaalde straten te worden afgesloten.
Op donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari én in de periode van woensdag 14 februari tot en met dinsdag 20 februari 2018 is de Glacisweg afgesloten. Het betreft het gedeelte tussen de Zandstraat en de rotonde aan de Zoutestraat.
Op dinsdag 13 februari 2018 is de Tivoliweg afgesloten vanaf 09.00 uur tot maximaal 16.00 uur. Het betreft het gedeelte tussen de Glacisweg en het Godsplein. Ook op maandag 19 februari 2018 is dat gedeelte van de Tivoliweg afgesloten, en wel vanaf 09.00 uur tot maximaal 16.00 uur.

Tijdens de afsluiting van de Glacisweg op donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari 2018 en in de periode van woensdag 14 tot en met dinsdag 20 februari 2018 wordt het verkeer omgeleid via de Zandstraat, Carmelweg en Zoutestraat.

Parkeerverbod tijdens op- en afbouw
In verband met deze omleidingsroute, dient op die dagen een parkeerverbod te worden ingesteld op de volgende weggedeelten:
-Zandstraat, gedeelte tussen Glacisweg en Carmelweg
-Carmelweg
-Zoutestraat, gedeelte tussen Carmelweg en Graauwse Poort

 

KLOOSTERZANDE - De Singel: 29 januari t/m 9 februari 2018

Wijk De Singel is aangesloten op de achterliggende woonwijk. Er moeten werkzaamheden worden uitgevoerd op die aansluiting.

Het gaat om de kruising van de Karel Doormanstraat / Michiel de Ruijterstraat / Jacob van Heemskerckstraat. Daar wordt een verkeersplateau aangelegd. Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt verwijderd en worden klinkers aangebracht. De werkzaamheden vangen aan op maandag 29 januari 2018 en nemen naar verwachting tot en met vrijdag 9 februari 2018 in beslag.

In verband met de werken is in de bovengenoemde periode het kruispunt afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk.
 

Wegafsluiting