Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Uitstel betalen belasting

Als u door de coronacrisis in de problemen bent gekomen, kunt u de Belastingdienst verzoeken om uitstel van betaling. Dat kan gaan om uw inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. De aanvraag moet u wel schriftelijk motiveren voordat de invordering wordt stilgezet. De beoordeling vindt pas later plaats. Als u de komende maanden te laat uw belasting betaalt, zal de Belastingdienst geen verzuimboete uitdelen. Als u door de huidige situatie een lagere winst verwacht, is het bovendien raadzaam een verlaging van de voorlopige aanslag aan te vragen.
Let op: De Belastingdienst verwerkt de aanvragen handmatig. De behandeltijd kan dus toenemen, doordat er veel aanvragen binnenkomen.

Sabewa Zeeland gaat coulant om met invordering van gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Door de situatie rondom het coronavirus heeft Nederland vergaande maatregelen moeten nemen. Deze maatregelen hebben gevolgen voor ondernemers, maar ook voor burgers. Om die reden heeft Sabewa Zeeland besloten coulant om te gaan met de invordering van de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Hoe deze invordering en de coulance precies wordt vormgegeven, wordt de komende weken onderzocht. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt hierover door Sabewa gecommuniceerd naar burgers en ondernemers.
Heeft u vragen over uw betaling? Neemt u dan contact met ons op. Dit kunt u doen door Sabewa te mailen of een contactformulier in te vullen op de website van Sabewa. Wilt u liever telefonisch overleg met Sabewa Zeeland? Dan kunt u uw telefoonnummer en telefonische beschikbaarheid mailen naar Sabewa, dan bellen zij u terug.