5000 bezoekers voor digitale jobbeurs

Naar goede traditie organiseert EGTS Linieland van Waas en Hulst in samenwerking met de partners elk jaar een grote jobbeurs in Beveren (B) met standhouders uit zowel België als Nederland. Door de coronacrisis (Covid-19) moest dit jaar een andere oplossing worden gezocht.

In samenwerking met VDAB, Maatschappij Linkerscheldeoever, Eures Scheldemond en de andere partners is gezocht naar een alternatief om werkzoekenden en bedrijven met vacatures met elkaar in contact te brengen. Dit resulteerde in oktober in de eerste editie van een E-Jobbeurs.

Het zou aanvankelijk een bescheiden jobbeurs moeten zijn met dertig stands. Uiteindelijk namen 47 bedrijven deel aan de E-Jobbeurs. Elk bedrijf bouwde een eigen virtuele stand. Hier kon de werkzoekende alle informatie over het bedrijf en de vacatures terugvinden. In totaal vonden 4.863 personen de weg naar de beurs.

Een jobbeurs langs digitale weg is natuurlijk een vrij nieuw concept en uiteraard voor alle partijen nog wat zoeken. Maar het biedt zeker mogelijkheden voor de toekomst!