SOS programma ondernemers

Voorlopig is er geen uitzicht op versoepeling van de coronamaatregelen voor de ondernemer. Om Zeeuwse ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden heeft Dockwize het SOS programma ontwikkeld.
SOS staat voor snel ondernemers support waarbij een team van experts met de ondernemer aan de slag gaat om niet alleen de crisis te overleven, maar er ook sterker uit te komen.

Ondernemend Zeeland heeft het zwaar. De horeca blijft gesloten, de winkelstraten zijn leeg en het is onduidelijk wanneer de provincie weer toeristen kan ontvangen. Ook de 1,5 meter economie is voor veel ondernemers een grote uitdaging. Wegvallende orders en verkopen zorgen in bijna de helft van de gevallen voor acute problemen, blijkt uit recent onderzoek van VNO NCW Zeeland Brabant. Op termijn dreigt dit percentage op te lopen tot zelfs 84 procent.

Reden genoeg voor innovatie hub Dockwize om ondernemers een helpende hand te bieden. Ook provincie Zeeland ondersteunt het initiatief en roept ondernemers op gebruik te maken van het SOS programma.

Het SOS programma van Dockwize is een online programma waarin ondernemers individueel worden begeleid door een team van experts. Zij krijgen in korte tijd inzicht in de huidige situatie en financiële mogelijkheden en krijgen concrete handvatten en ideeën om de schade te beperken. Belangrijker nog is dat er gebouwd wordt aan een positieve toekomst door middel van een concreet actieplan, waarvan ook de implementatie wordt opgevolgd. Het programma start komende week. Deelname aan het programma is kosteloos en ondernemers kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via www.dockwize.nl/sos.
Het SOS programma van Dockwize is tot stand gekomen dankzij steun van provincie Zeeland, ZLM Verzekeringen, de Zeeuwse Verzekeringen, Impuls Zeeland en Rabobank.