Deur op een kier voor toerisme in Zeeland

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft een eerste stap gezet in het weer toelaten van ‘recreatief nachtverblijf’. Eind maart 2020 werd besloten om dit in Zeeland tot nader orde te verbieden. Op 19 april 2020 besloot de VRZ dat bezoekers onder voorwaarden vanaf vrijdag 1 mei 2020 weer in Zeeland mogen overnachten.

Nachtverblijf wordt toegestaan voor eigenaren in hun tweede woning en voor accommodaties, waarvan de categorieën zijn bepaald.
Recreatieondernemers kunnen (na registratie) 15% van hun slaapplaatsen verhuren.

Dit geldt vooralsnog van 1 mei tot 22 mei 2020. Wat daarna wordt toegestaan, besluit de VRZ in de komende weken.

De aanpak kwam tot stand na overleg met vertegenwoordigers van de toeristische sector, provincie Zeeland en Zeeuwse burgemeesters.

Kijk voor verdere informatie en antwoorden op veel gestelde vragen: www.zeelandveilig.nl/voordeur-toerisme-op-een-kier