Subsidie voor onderzoek van Colsen, adviesburo voor milieutechniek b.v.

Het Hulsterse bedrijf Colsen, adviesburo voor milieutechniek b.v., ontving vandaag uit handen van gedeputeerde Jo-Annes de Bat € 50.000 subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek. Ook wethouder Hageman was erbij.

Colsen, adviesbureau voor milieutechniek b.v. onderzoekt in samenwerking met Seafarm BV en Stichting Zeeschelp de mogelijkheid om fosfor en andere voedingsstoffen te winnen uit het afvalwater van een viskwekerij van Seafarm. Deze stoffen kunnen dienen als grondstof voor de agrarische sector. De subsidie is toegekend om te onderzoeken welke techniek hiervoor het meest geschikt en haalbaar is om toe te passen.

Colsen adviesburo voor milieutechniek b.v. ontving deze subsidie uit de regeling “Zeeland in Stroomversnelling”, een regeling van de Provincie, Zeeuwse gemeenten en het Rijk.