Havenfort en Traverse in nieuwe stijl

Het Havenfort en de Traverse in Hulst zijn vernieuwd. Het Havenfort kreeg een nieuwe indeling. De Traverse maakten we breder.

Havenfort met aparte locatie voor camperplaatsen
Op het Havenfort is de parking voor gewone auto’s nu gescheiden van de locatie voor campers. De camperplaatsen vindt u nu na de brug aan de linkerzijde; de auto’s rechts. Er zijn twaalf camperplaatsen. Deze plaatsen zijn groter dan voorheen. Ook zijn er voorzieningen voor het lozen van afvalwater en een watertappunt. Wel moeten gebruikers van de nieuwe camperplaatsen betalen voor hun verblijf daar. De kosten zijn 12,50 euro per dag. De gewone parkeerplaatsen op het Havenfort zijn gratis.
Bedoeling is om in de toekomst deze parking nog uit te breiden richting de voormalige Rabobank.

Traverse wordt fietsvoetverbinding
De Traverse – tussen de Stationsweg en het Havenfort – maakten we breder. Die is nu ongeveer 4,5 meter breed. Naast voetgangers kunnen nu ook fietsers gebruik maken van de Traverse.

Rode loper in het groen
Het hele gebied kreeg een nieuw gezicht. Het is de ‘rode loper’, die de winkels aan het Stationsplein verbindt met de binnenstad. Bezoekers komen al vanaf de brug over de Oude Vaart in de sfeer van de historische binnenstad.
Tussen de parking en de Traverse verschijnt een nieuwe groene zone met bomen. Daardoor loopt het stadspark als het ware het gebied in. De bomen leiden de bezoekers ook langs de Traverse richting de binnenstad. Tussen de Traverse en de Binnenvest komen geen bomen. Die zouden het zicht op de vesting weg nemen. En dat willen we natuurlijk niet. Bezoekers kunnen hier direct zien hoe mooi onze vestingwerken zijn. De nieuwe beplanting leggen we in het najaar 2023 aan.
Langs de Traverse en op de parking staat ook nieuwe openbare verlichting. Tenslotte plaatsten we bankjes en picknicktafels.

logo