Havenfort en Traverse in nieuwe stijl

Het Havenfort en de Traverse in Hulst gaan we vernieuwen. Het Havenfort krijgt een nieuwe indeling. De Traverse maken we breder.

Havenfort met aparte locatie voor camperplaatsen
Op het Havenfort gaan we de parking voor gewone auto’s scheiden van de locatie voor campers. De campers komen na de brug aan de linkerzijde, de auto’s komen rechts. Door deze te scheiden wordt het overzichtelijker. Ook richten we ze verschillend in.
Er komen twaalf camperplaatsen. Deze plaatsen maken we groter dan dat ze nu zijn. Ook komen er voorzieningen voor het lozen van afvalwater en een watertappunt. Wel moeten gebruikers van de nieuwe camperplaatsen betalen voor hun verblijf daar. Nu is dat nog gratis.
De gewone parkeerplaatsen op het Havenfort blijven gratis. Bedoeling is om in de toekomst deze parking nog uit te breiden richting de voormalige Rabobank.

Traverse wordt fietsvoetverbinding
De Traverse – tussen de Stationsweg en het Havenfort – gaan we breder maken. Daardoor kunnen we er een verbinding maken van ongeveer 4,5 meter breed. Naast voetgangers kunnen dan ook fietsers gebruik maken van de Traverse.

Rode loper in het groen
Het hele gebied krijgt een nieuw gezicht. Het wordt de ‘rode loper’, die de winkels aan het Stationsplein verbindt met de binnenstad. Bezoekers komen al vanaf de brug over de Oude Vaart in de sfeer van de historische binnenstad. Dat doen we door het gebruik van hetzelfde bestratingsmateriaal. Er komen gebakken straatbakstenen.
Tussen de parking en de Traverse verschijnt een nieuwe groene zone met bomen. Daardoor loopt het stadspark als het ware het gebied in. De bomen leiden de bezoekers ook langs de Traverse richting de binnenstad. Tussen de Traverse en de Binnenvest komen geen bomen. Die zouden het zicht op de vesting weg nemen. En dat willen we natuurlijk niet. Bezoekers kunnen hier direct zien hoe mooi onze vestingwerken zijn. Langs de Traverse en op de parking komt nieuwe openbare verlichting. Ook plaatsen we bankjes.

Planning
We gaan het werk uitvoeren in de eerste helft van 2023. Dan maken we de camperplaatsen en verbreden we de Traverse. Onze ambitie is om het pad – (de ‘rode loper’) later ook nog door te trekken over het Stationsplein richting de Boerenbond.

logo