Nieuwe burgemeester

Ilona Jense-van Haarst benoemt als nieuwe burgemeester Hulst

Op 16 september 2022 ondertekende Koning Willem-Alexander het Koninklijk Besluit voor de benoeming van mevrouw Ilona Jense–van Haarst tot burgemeester van de gemeente Hulst.

Aanleiding
Huidig burgemeester Jan-Frans Mulder gaf aan dit jaar te willen stoppen als burgemeester van onze gemeente. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe burgemeester.
Bekijk de profielschets nieuwe burgemeester van gemeente Hulst Bekijk de vacature
 

IlonaDe beste burgemeester voor Hulst
De gemeenteraad vond de beste burgemeester van Hulst in de persoon van mevrouw Ilona Jens –van Haarst (43). Zij komt uit Pijnacker, is gehuwd en trotse moeder van drie kinderen.

 

Achtergrond

Mevrouw Jense–van Haarst studeerde rechten. Sinds 2018 is zij wethouder en 1e locoburgemeester in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Eerder leverde zij als zzp-er bedrijfsondersteuning en was actief in de evenementenorganisatie. Daarnaast werkte ze ook als stafjurist. In de periode 2010-2018 was mevrouw Jense–van Haarst raadslid voor de VVD in Pijnacker-Nootdorp. Daarvan was ze de laatste vier jaar fractievoorzitter.

 

Motivering

Mevrouw Jense-van Haarst is volgens de gemeenteraad de verbinder die noodzakelijk is om de raad en het college van burgemeester en wethouders samen te laten werken met de Hulster bevolking. Op die manier kunnen de grote ambities van Hulst effectief vorm krijgen.

Mevrouw Jense–van Haarst gaf aan zich binnen het jaar met haar gezin in de gemeente Hulst te vestigen.

 

Installatie

Mevrouw Jense–van Haarst wordt op 12 oktober 2022 tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd.