Aanvullende coronamaatregelen

Samen met de Veiligheidsregio Zeeland heeft Hulst kennis genomen van de aangescherpte maatregel in België. Het heeft de bijzondere aandacht.

Verschil in maatregelen Nederland - België
Het is van belang dat bezoekers de maatregelen kennen van het land dat ze bezoeken. En zich daar ook aan houden. In België roept de overheid op om de provincie Antwerpen te vermijden. De gemeente Hulst vraagt haar inwoners ook die oproep van de Belgische overheid ten harte te nemen en er gehoor aan te geven. Er kunnen in België per gemeente extra aanvullende coronamaatregelen van kracht zijn. Zo is het bijvoorbeeld in buurgemeente Sint-Gillis-Waas verplicht om vanaf 29 juli 2020 een mondkapje bij te hebben. Geadviseerd wordt om voor een bezoek aan België steeds kennis te nemen van de maatregelen in de gemeenten die u bezoekt.

Extra maatregelen in Hulst
Hulst gaat vanaf aanstaand weekend coronacoaches inzetten om bezoekers aan de stad te attenderen op de richtlijnen en daar waar nodig bezoekers aan te spreken. Wanneer geen gehoor wordt gegeven aan hun aanwijzingen, worden de BOA’s ingeseind.

In de Gentsestraat (hoofdwinkelstraat) in Hulst wordt deze week de looprichting aangegeven; rechts aanhouden is het credo. Deze straat is op zondag afgesloten voor het verkeer – van 14.00 tot 17.00 uur – zodat voetgangers alle ruimte hebben. Dat is zo sinds medio juni 2020; toen de Nederlands-Belgische grens weer open ging. Naast “het rechtshouden” wordt in het centrum via extra bebording de nadruk nog eens extra gelegd op de benodigde 1,5 meter afstand.

De ondernemers in de gemeente Hulst zijn opnieuw op het hart gedrukt dat de maatregelen van groot belang zijn en moeten blijven worden nageleefd. Bijzondere aandacht gaat hierbij naar de supermarkten en een aantal andere grotere winkels.

De drukte in de gemeente Hulst wordt continue gemonitord. Als het té druk wordt, zal de gemeente mensen oproepen die gebieden te vermijden.