10 December Dag van de Mensenrechten

Op donderdag 10 december 2020 is het de Dag van de Mensenrechten. Op deze dag vraagt de gemeente Hulst hier aandacht voor door het hijsen van de Mensenrechtenvlag.

Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland. Om te laten zien dat de mensenrechten belangrijk zijn, lanceren de Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen de Mensenrechtenvlag.

De mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Met de Mensenrechtenvlag kunnen instanties, bedrijven, organisaties en particulieren laten zien dat ze de mensenrechten respecteren en ondersteunen. Deze vlag bestaat nog nergens in de wereld en is dus een uniek, Nederlands initiatief.

Op donderdag 10 december 2020 wordt de Mensenrechtenvlag officieel gelanceerd. Alle Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen organiseren op die dag grote en kleine activiteiten in hun provincie.