4,7 miljoen euro voor riolering in gemeente Hulst

Ook de komende jaren gaat de gemeente Hulst weer investeren in het verbeteren en vernieuwen van de riolering. In 2021 is daarmee een bedrag van circa 4,7 miljoen euro gemoeid. Dat is bedoeld voor voorbereiding en uitvoering van werken.

In 2021 staan voorbereidingen en werken aan de riolering gepland in onder andere Kapellebrug, Nieuw Namen, Walsoorden, Kloosterzande, Vogelwaarde, Hulst, Absdale en Sint Jansteen.

In Kapellebrug gaat het om werken aan de riolering in de Gentsevaart. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd samen met de provincie Zeeland. In Nieuw Namen staat de vervanging van de riolering in de Smetstraat, Reynaertstraat en Tybaertstraat gepland. Ook op Kloosterzande gaat het rioolwerk verder. Daar wordt in 2021 een gescheiden rioolstelsel aangelegd in de Pastoor Smuldersstraat, Irenestraat en Marijkeplein. In Vogelwaarde wordt een gescheiden riool aangelegd in de Acaciastraat en het Kerkhofpad. In de Hulster binnenstad moet de riolering in de Kleine Bagijnestraat en omgeving worden vervangen. Tenslotte wordt onder andere in Walsoorden de overstortleiding vervangen en wordt het afvalwaterstelsel in Absdale en op het bedrijventerrein Hogeweg in Hulst aangepast.

De gemeenteraad van Hulst buigt zich op donderdag 12 november 2021 over het voorstel en besluit naar verwachting die avond over het beschikbaar stellen van het benodigde geld.