Aanpassingen voor hoogspringers & kogelstoters

De hoogspringers en kogelstoters van de Hulster atletiekvereniging RKHAV moeten binnenkort kunnen beschikken over voorzieningen die voldoen aan de nieuwe voorschriften van de Atletiekunie. Dat heeft het gemeentebestuur besloten. Het streven is om de werken in juli 2020 uit te voeren.

De atletiekbaan aan de Zandstraat in Hulst kreeg in 2018 een nieuwe toplaag. Daarmee was de accommodatie weer helemaal op peil. Door wijzigingen in de voorschriften vanuit de Atletiekunie blijkt nu de hoogspringaccommodatie en de kogelstootbak te moeten worden aangepast om te kunnen dienen tijdens officiële atletiekwedstrijden.

Zo moet bij het hoogspringen een grotere mat worden voorzien. Dat vraagt ook om aanpassingen van de ondergrondconstructie. Daarnaast moet ook de hoogspringinstallatie zelf worden vervangen. De kogelstootbak moet worden verlengd. Die is nu 21 meter en moet worden uitgebreid naar 25 meter. De aanpassingen kosten zo’n 17.500 euro, waarvan circa 14.400 euro voor rekening van de gemeente. De Hulster gemeenteraad moet zich nog uitspreken over dit bedrag.