Basisscholen in de gemeente Hulst maken hun schoolplein een stukje groener

Twee basisscholen in de gemeente Hulst maken hun schoolplein een stukje groener. Dat zijn Basisschool Moerschans in Hulst en Basisschool Sint Jozef in Nieuw Namen. Natuur&Zo gaat samen met leerlingen van deze scholen hutten bouwen op hun schoolplein. De wilgenhut is een stimulans om de stenen pleinen verder om te vormen tot natuurlijke, gezonde speel- en leerplekken. In de wilgenhut kunnen kinderen verstoppertje spelen, schuilen tegen de regen, gezellig kletsen met vriendjes of zichzelf even terugtrekken. De hut op het schoolplein van de Moerschansschool is op maandag 9 december 2019 gebouwd. De hut op het schoolplein van Sint Jozef volgt binnenkort.

Steeds meer scholen en gemeenten zien het belang in van een groen schoolplein voor kinderen en de buurt en ondernemen actie. Een groen schoolplein nodigt kinderen uit tot ontspanning, creativiteit, beweging, ontdekking én gevarieerd spel. Maar het bevordert ook de biodiversiteit, biedt ruimte voor een moestuin en dus voor gezonde voeding op school, is een prima buitenleslokaal en draagt bij aan de aanpak van hittestress en wateroverlast. Dow Chemical ondersteunt deze gedachte en stelde subsidie beschikbaar.