Basisschool 't Vogelnest in Hengstdijk wint ANWB verkeersplein

Basisschool ’t Vogelnest in Hengstdijk heeft een ANWB verkeersplein gewonnen. Op woensdag 22 september werd deze met een feestelijke lancering in gebruik genomen. Burgemeester Mulder was hierbij aanwezig.

Binnen het ANWB Fonds konden scholen een aanvraag indienen voor een ANWB verkeersplein. Meer dan 300 scholen uit Nederland streden mee voor een ANWB Verkeersplein. In iedere provincie werd er één school gekozen. In de provincie Zeeland was dit ’t Vogelnest in Hengstdijk.

Een ANWB Verkeersplein zijn ingetekende lijnen die verkeersituaties simuleren op het bestaande schoolplein. Het idee hierachter is dat kinderen in een veilige omgeving ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties. Binnen dit project konden scholen van iedere provincie een aanvraag indienen. Iedere provincie heeft één verkeersplein cadeau gegeven.