Behoud kasseistrook Clinge

Dit soort kasseistroken moeten behouden blijven! Dat is de mening van Wielerplatform Bicycling. Daarom lanceerden zij begin april 2021 een petitie. Die kreeg veel steun! Maar liefst 1600 mensen tekenden tot nu toe de petitie. Die werd op maandag 3 mei 2021 aangeboden aan Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst en aan Sandra van Adel van Staatsbosbeheer.

Ter hoogte van de Zestigvoet in Clinge ligt aan de Kielweg een zijpad. Die kasseistrook wordt hoe verder deze het land inloopt, slechter en slechter. Uiteindelijk komt het paadje uit in de Hoogestraat. Ook al vindt u het pad op veel kaarten niet terug, toch heeft het een naam: Knolweg. Vroeger was deze weg regelmatig onderdeel van het parcours van wielerwedstrijden. 25 jaar geleden was dat voor het laatst, tijdens het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend. En dat is jammer, zo vinden vele wielerfanaten. Daarom vragen zij met de petitie aandacht voor het pad en vragen om het te herstellen.

Het pas is eigendom van Staatsbosbeheer. Die vinden de petitie positief. Ook de gemeente en provincie vinden het een goed plan. Het idee is om het als een pittige kasseistrook te behouden; niet geschikt voor auto’s, maar wel voor fietsers. Om dat te bereiken moet er wel wat werk worden verzet. Hoe en wanneer dat gaat gebeuren, wordt nog bekeken.