Betaald parkeren vanaf 1 januari 2020

Op 12 december 2019 boog de gemeenteraad van Hulst zich over het voorstel over het betaald parkeren in Hulst. Besloten werd om het Hulster parkeerbeleid – met ingang van 1 januari 2020 - op de volgende punten te veranderen:

1.    Op de bolwerken kan - naast de huidige uurtarieven – vanaf 1 januari 2020 worden gekozen voor een dagtarief. U betaalt dan 5 euro om een hele dag te parkeren op een bolwerk.

2.    De aanvangstijd van het betaald parkeren wordt aangepast op 1 januari 2020. Op maandag tot en met zaterdag zou het betaald parkeren ingaan om 10.00 uur; dat is nu 9.00 uur.

3.    Het gratis parkeren op de eerste zaterdagen van de maand komt te vervallen. De mogelijkheid om incidenteel dagen aan te wijzen waarop niet hoeft te worden betaald, blijft wel in de belastingverordening staan.

De raad heeft besloten geen wijzigingen met betrekking tot de parkeerschijfvergunning door te voeren. Het voorstel om de parkeertijd van de parkeerschijfvergunning terug te brengen naar 2 uur (ipv 4 uur) vond geen meerderheid in de gemeenteraad.

Parkeertarieven
Het parkeertarief in de Hulster binnenstad blijft in 2020 hetzelfde als in 2019. Dat is 1,40 per uur. Een naheffing – wanneer niet betaald is – kost in 2020 64,50 euro.