Boergondische buren

“Boergondische Buren” is de naam van een nieuw grensoverschrijdend project dat vandaag – 27 januari 2020 – werd gepresenteerd. Dat gebeurde op de grens in Stekene/Kapellebrug. Burgemeester Jan-Frans Mulder en wethouder Diana van Damme namen de honneurs van de gemeente Hulst waar.

Het project is drieledig. Het gaat enerzijds over het promoten en versterken van hoeve- en streekproducten en van hoevetoerisme. Bedoeling is meer bekendheid te geven aan deze producten en deze vorm van toerisme.
Daarnaast komt er een uitzichtpunt in “Niemandsland”. Dat verrijst in het bosgebied Kapellebrug/Sint Jansteen, vlakbij de grenspaal. Hoe dat er uit komt te zien, is nog niet bekend. Dat wordt overgelaten aan creatieve geesten. Architecten die graag een uniek ontwerp willen indienen, kunnen hiervoor de formulieren voor deelname opvragen via info@egtslinieland.eu  De uiteindelijke keuze wordt mede bepaald door de inwoners van de gemeenten Hulst en Stekene.

Het project wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van vele verschillende partijen en door het Europees subsidiefonds LEADER.