Boost voor economie gemeente Hulst

De economie én werkgelegenheid in Sint Jansteen krijgen op termijn een positieve impuls. Op de voormalige locatie van Neckermann aan De Verrekijker 2 gaat St. Paul Nederland BV haar kantoorruimte, kantine en inpakafdeling realiseren. Daarmee komt vooruitzicht op een mogelijke verdubbeling van de circa honderd arbeidsplaatsen in Sint Jansteen. Het gemeentebestuur van Hulst is blij met deze ontwikkeling. Zeker in deze coronatijd is deze economische impuls meer dan wenselijk.

Anno 1985
De van oorsprong Belgische onderneming St. Paul uit Lokeren (B) is sinds 2016 ook gevestigd in Sint Jansteen aan de Verrekijker 1. Deze gebouwen waren vroeger van postorderbedrijf Neckermann. St. Paul heeft nu ook de panden aan de andere zijde van de straat aangekocht. Het smeltkaas producerend en kaas verwerkend bedrijf heeft ruim 35 jaar ervaring en is op dit gebied één van werelds grootste. St. Paul gaat op termijn de panden op de locatie volledig renoveren. Het geheel krijgt daarnaast ook een eigentijdse uitstraling. De entree van het dorp krijgt daarmee ook direct een nieuw en fris gezicht.

Gewijzigde plannen
Sinds het faillissement van Neckermann in 2014 staan het kantoor en het bedrijfsgebouw aan De Verrekijker 2 in Sint Jansteen leeg. Het terrein en de panden werden destijds verkocht door de curator. De nieuwe eigenaar had plannen voor woningbouw op deze locatie. Gesproken werd over de bouw van zo’n 80 woningen. De eigenaar wilde het project zelf gaan ontwikkelen. Daar ziet hij nu van af. Hij heeft het geheel verkocht aan St. Paul.

Ruimte voor woningbouw
De geplande woningen worden op deze locatie dus niet gebouwd. De gemeente kan dat aantal nu op een andere locatie (laten) realiseren. Het aantal was namelijk opgenomen in het maximum aantal woningen dat mag worden gebouwd van de Provincie.
Voor de nieuwe plannen is geen wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het huidige plan kan blijven. Voor de bouw van de woningen was wel een bestemmingsplanwijziging nodig. Daartoe waren de voorbereidingen gestart. Die worden nu stopgezet.