Burgemeester: "Hoe gaat het met u?"

Met de doorgevoerde versoepelingen kunnen we voorzichtig weer vooruitkijken. Daarom pakt burgemeester Jan-Frans Mulder de telefoon om te luisteren hoe het nu gaat met ondernemers en vertegenwoordigers van diverse organisaties in de gemeente Hulst.

“Het begint stilaan op gang te komen.” Zo reageert Philip Ivens van Ivens Sport uit Sint Jansteen. “Wel denk ik dat het nog even gaat duren voordat we echt weer volledig kunnen gaan draaien. Voor evenementen zal dit pas weer in september zijn. Sportevenementen liggen namelijk toch vaak stil in de zomerperiode”, concludeert hij. “Het is te hopen dat het EK misschien weer wat omzet aantrekt via bijvoorbeeld verenigingen. We gaan het in ieder geval niet negatief inzien. We hebben het tot nu toe gered en we gaan gewoon door. Als ik één ding aan mensen mag meegeven, is koop lokaal, dit helpt ons enorm”

Rudi Crombeen van de bibliotheek in Hulst vertelt de burgemeester dat hij natuurlijk dolblij is met de recentelijke versoepelingen. Hierdoor mochten eindelijk de bibliotheken weer open. “We merken dat het steeds drukker begint te worden, maar dat toch nog niet iedereen naar binnen durft. Dit heeft natuurlijk wat tijd nodig”, zo concludeert hij. “Want wat is het toch fijn dat mensen weer lekker tussen de boeken kunnen snuffelen! Dit hoort toch bij een bibliotheek. De officiële opening van het nieuwe pand in Hulst staat nu gepland op 29 juni. Die hebben we helaas twee keer moeten uitstellen door de coronasituatie. Aangezien we vrijwel constant gesloten zijn sinds oktober 2020, zijn we klaar om met de opening de positieve trend door te zetten!”

“We mogen niet mopperen.”, zo reageert Marc van Dongen van Brasserie Oud Hulst op de vraag van de burgemeester over hoe het nu gaat. “Het terras zit continu redelijk vol”, vervolgt hij. “Uiteraard de laatste tijd wel met de winterjassen aan, maar dat is overal zo. Daar gaan we maar niet over klagen. We zijn ook wel heel benieuwd naar de volgende fase”, zo geeft hij aan. “Tot hoe laat we dan open mogen en met hoeveel mensen we binnen kunnen gaan zitten. Deze informatie laat nu nog op zich wachten”, concludeert hij. “Verder hebben we in de sluitingstijd flink geïnvesteerd in onze overkapping. Dit zorgt er nu voor dat mensen lekker ruim en droog kunnen zitten. Hier zijn we heel tevreden mee.”

Jos Huijgens van Brouwerij de Kip uit Ossenisse vertelt de burgemeester dat het nog niet storm loopt maar dat hij stilletjes aan wel de omzet ziet oplopen. “Gelukkig zit er een stijgende lijn in. De horeca bestelt natuurlijk nog maar mondjesmaat aangezien er nog flinke voorraden zijn. Verder zijn de terrassen beperkt open waardoor het verbruik nog niet hoog ligt”, zo concludeert hij. “Ook heb ik regelmatig huurbrouwers, die gebruik maken van mijn installaties. Dit zorgt ook voor wat extra omzet. We zitten, denk ik, allemaal met smart te wachten op verdere versoepelingen.” De burgemeester antwoordt hier instemmend op en geeft aan dat het lijkt of we nu echt weer vooruit kunnen kijken. Er is licht aan het eind van de tunnel.

Corona zorgt voor velen van ons voor een lastige tijd. Alleen samen worden we corona de baas! Ook #Inulst. Daarom nogmaals: Koop lokaal!