Burgemeester: "Hoe gaat het met u?"

In deze tijd van lockdown zijn persoonlijke contacten lastig. Daarom pakt burgemeester Jan-Frans Mulder de telefoon om te luisteren hoe het gaat met ondernemers en vertegenwoordigers van diverse organisaties in de gemeente Hulst.

“Het is strijd. We hebben het geluk dat we al wat jaren bezig zijn en daarom wat af kunnen.” Zo reageert Carl De Wolf van Bistro En Passant uit Hulst. “Je moet nu teren op het gene dat je in het verleden hebt verdiend. Gelukkig kunnen we vanaf 28 april weer wat klanten bedienen op het terras, maar ook dat gaat lastig worden”, concludeert hij. “Eerst hadden we nog zes tafels buiten staan, maar dit is teruggebracht naar vier tafels. Om de keuken hierop in te richten, wordt moeilijk.”, vervolgt hij. “ Liever gaan we gewoon weer lekker terug naar normaal. Uiteindelijk zal het wel weer goed komen.”

Anneke Biddelo van Herberg de Graauw vertelt de burgemeester dat ze al druk bezig is om alles weer op te bouwen in voorbereiding op 28 april. “De ramen zemen, alles schoonmaken. Echt alles moet spic en span zijn. Woensdag starten we weer, wel spannend”, geeft ze aan de burgemeester aan. “Wel hebben we de laatste tijd meer kans gehad voor onze grote hobby. Lekker met de paarden bezig zijn. Dit was echt een uitlaatklep in deze lastig tijd. Naar buiten en genieten van de frisse lucht. Want de zorgen waren er natuurlijk wel. We zijn veel te lang dicht geweest. Je ziet de zaak toch als je kind. Dus de versoepelingen kunnen niet snel genoeg komen. We hopen dat het weer meezit en dat we woensdag aan de slag kunnen!”

“We hebben gisteren natuurlijk het goede nieuws gehoord, daar zijn we blij mee.” Zo reageert Roliene Zaman van Zaman Hulst. “De laatste tijd heeft ons veel geleerd. We hebben gekeken naar andere mogelijkheden zoals het uitbreiden van de webshop en het lokale klantenbestand. Creatief zijn is zeer belangrijk in deze tijd”, concludeert ze. “Aangezien ik zelf nog maar anderhalf jaar bezig ben, heb ik meer tijd in corona gezeten dan niet. Ik ben daarom heel benieuwd naar ondernemen zonder corona, want het was in het begin wel even slikken”, zo geeft ze aan. “Laten we hopen dat er snel weer meer mogelijk is en dat Hulst weer Hulst mag worden. ”

Saskia de Meurichy van Fashion by Reiss vertelt de burgemeester dat de nieuwe versoepeling natuurlijk fijn zijn, maar dat ze zich wel zorgen maakt. “Je gaat natuurlijk wel weer politieagent moeten spelen. In de gaten houden hoeveel mensen er in de winkel zijn. Zeker in combinatie met het openen van de grenzen verwacht ik drukte in de binnenstad. Dat is best wel een enge gedachte” vertelt ze aan de burgemeester. “Verder is het soms gewoon frustrerend dat grote zaken zoals de Albert Heijn wel gewoon open blijven, terwijl andere kleine ondernemers hun hoofd niet boven water kunnen houden. Dit zorgt voor irritatie en onbegrip.” Toch geeft ze aan positief verrast te zijn met het aantal huidige klanten. “Elke dag hebben we klanten gehad en daar gaat het om. We zijn blij die gunfactor te hebben.”

Corona zorgt voor velen van ons voor een lastige tijd. Alleen samen worden we corona de baas! Ook #inulst. Daarom nogmaals: Koop lokaal!