Buurtbus gaat coronaproof de weg weer op

De buurtbus gaat weer rijden in de gemeente Hulst. Vanaf maandag 1 maart 2021 is het weer mogelijk met de buurtbus te rijden. Alle buurtbussen stonden sinds de corona-uitbraak vorig jaar maart in de garage, maar zijn nu door de provincie Zeeland coronaproof gemaakt.

Er waren diverse onderzoeken nodig om de buurtbussen coronaproof te maken. Een buurtbus is veel kleiner dan een gewone lijnbus en heeft maar één instapdeur naast de stoel van de chauffeur.
In de buurtbus is een spatscherm geplaatst en er zijn elektronische filters toegevoegd zodat er genoeg frisse buitenlucht binnen komt en de lucht die in de buurtbus circuleert, gezuiverd wordt. Ook is de eerste passagiersstoel die net achter de chauffeur zit weggehaald. Hierdoor kunnen er nu zeven passagiers vervoerd worden. Eerder waren dit er acht.

De buurtbus is onderdeel van het openbaar vervoer. Passagiers zijn verplicht een mondkapje te dragen.

De actuele reisinformatie is te vinden op www.connexxion.nl