Coalitie Hulst gevormd

Het nieuwe dagelijkse bestuur van de gemeente Hulst is gevormd. Dat maakte informateur Jean-Paul Hageman (Algemeen Belang Groot Hulst) op 19 maart 2022 bekend. Na gesprekken met partijen is overeenstemming bereikt over een nieuw te vormen coalitie.

De volgende partijen zijn tot een akkoord gekomen:
Algemeen Belang Groot Hulst (7 zetels)
CDA (4 zetels)
Groot Hontenisse Hulst (3 zetels)
VVD (1 zetels)

Kandidaat-wethouders
Ook zijn de kandidaat-wethouders door de coalitiepartners bekend gemaakt. Er is sprake van een wethoudersformatie van 4,2, die door vijf personen wordt ingevuld.
De kandidaat-wethouders zijn:

Partijnaam - naam kandidaat -  fulltime/parttime
Algemeen Belang Groot Hulst - Jean-Paul Hageman - 1 fte
Algemeen Belang Groot Hulst - Gino Depauw - 0,8 fte
CDA - Denis Steijaert - 1 fte
Groot Hontenisse Hulst - Luc Mangnus - 0,8 fte
VVD - René Ruissen - 0,6 fte

Portefeuilleverdeling & programma
De nieuw te vormen coalitie richt zich met voorrang op de verdeling van de portefeuilles en het voorbereiden van een gesprek met de gemeenteraad van Hulst om te komen tot een breed gedragen programma.

Planning
Op donderdag 24 maart 2022 wordt afscheid genomen van de huidige gemeenteraad. Op woensdag 30 maart 2022 worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Verwachting is dat de gemeenteraad op donderdag 21 april 2022 de nieuwe wethouders kan benoemen.