Commissaris nam voorproefje van carnaval

Op zaterdag 8 februari 2020 nam Commissaris van de Koning van Zeeland, Han Polman, alvast een voorproefje van het carnaval in zijn provincie. Hij bezocht die dag het uiterste zuidoosten van de provincie. Daar ging hij een kijkje nemen bij een wel heel bijzonder carnavalsdorp: Ossenisse. Bijzonder omdat de Raad van Elf enkel en alleen uit vrouwen bestaat; en bijzonder omdat de befaamde carnavalsoptocht een week ná carnaval plaatsvindt.

De Commissaris werd bij de carnavalswagenbouwlocatie aan de Zeedorp 49 te Ossenisse verwelkomd door burgemeester Jan-Frans Mulder. Hij stelde de Commissaris voor aan de kersverse nieuwe Prinses Carnaval van Ossenisse, Prinses Natas. Zij gaat voor de eerste keer regeren over d’Ossekoppen. Ook de Raad van Elf en diverse wagenbouwers waren aanwezig.
Aansluitend werden – onder het motto “Wagentjes kijken” nog een aantal andere nabijgelegen bouwlocaties bezocht.  Het bezoek van de Commissaris werd afgesloten in gemeenschapshuis Hof ter Nesse in Ossenisse voor een gezamenlijke lunch met de Raad van Elf en diverse carnavalsvrijwilligers.