Corona-besmetting in college Hulst

Vandaag is gebleken dat vier van de vijf wethouders van de gemeente Hulst positief zijn bevonden op covid-19. Zij hebben griepachtige klachten. De vijfde wethouder wordt nog getest. Een erg jammerlijke zaak, met name voor de betrokken personen en hun naasten.

De besmettingen hebben geen ingrijpende gevolgen voor het dagelijkse bestuur van de gemeente. De wethouders proberen zo goed mogelijk van huis uit te werken en contact te onderhouden. Burgemeester Jan-Frans Mulder – die met vakantie was – is teruggekeerd en werkt ook vanaf thuis.

De gemeentelijke dienstverlening gaat ongewijzigd door. De gemeentewinkel is gewoon geopend en de gemeente is telefonisch bereikbaar. De gemeentelijke organisatie is wel – mede conform de landelijke maatregelen – tot het minimale afgeschaald. Dat wil zeggen dat bijna alle medewerkers van huis uit werken.

Gebleken is dat ook twee raadsleden van de gemeente Hulst positief zijn bevonden. De GGD voert – in samenwerking met de gemeentesecretaris - bron- en contactonderzoek uit. Op dit moment is de bron nog niet bekend.