Decoration uit Clinge hofleverancier

Interieurwinkel Decoration in Clinge heeft een Koninklijk Predicaat gekregen. Dat gebeurde bij gelegenheid van het honderd jarig bestaan van het bedrijf. Het bedrijf is nu “bij Koninklijke beschikking Hofleverancier”. Het bedrijf kreeg op woensdag 27 april 2022 de bijbehorende oorkonde uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder.

Decoration groeide in de afgelopen honderd jaar uit van een drogisterij en verfwinkel tot een interieurwinkel met webshop. In 1922 richtte Joseph Baart het bedrijf op. In 1958 nam zijn zoon Ferdi Baart het bedrijf over. De derde generatie, dochter Brenda Baart, nam vervolgens in 1977 het stokje over. Haar echtgenoot en dochter zijn nu ook actief in het bedrijf.

In de gemeente Hulst zijn er nog twee bedrijven met het predicaat “Koninklijk”. Dat zijn Hoefijzerfabriek Kerckhaert in Vogelwaarde en Schildersbedrijf De Schrijver in Kloosterzande.