Demonstraties Veilig Verkeer Nederland in Hulst

Veilig Verkeer Nederland organiseert in de gemeente Hulst twee demonstraties, de dodehoekles en de gordelsimulator. Deze demonstraties zijn toegankelijk voor iedereen. Ook worden alle scholen in de gemeente Hulst aangeschreven om tijdens deze middag een kijkje te komen nemen. De demonstraties vinden plaats op dinsdagmiddag 28 september 2021 op het parkeerterrein aan het Van Ceulenplein in Hulst.

Dodehoekles en gordelsimulator
Ieder jaar gebeuren er tientallen ongevallen in de dode hoek. Vooral fietsers zijn hierbij vaak het slachtoffer. De dodehoekles heeft drie doelen, namelijk kennisuitbreiding, bewustwording en gedragsverandering. Tijdens deze les wordt het gesprek aan gegaan over de dode hoek en de gevaren daarvan. Zo wordt er gekeken hoe om te gaan met grote voertuigen.
In een gordelsimulator is het mogelijk om op een unieke manier te zien hoe belangrijk het is om een gordel te dragen.

Wegafsluitingen
Door deze demonstraties wordt het parkeerterrein aan het Van Ceulenplein in Hulst op dinsdagmiddag 28 september voor een gedeelte afgesloten. De afsluiting geldt van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Na de demonstraties is het parkeerterrein weer toegankelijk.