Drugscriminaliteit herkenen? Ontmoet de Bijtende Bende!

Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks terug te vinden in het nieuws. Denk bijvoorbeeld aan hennepkwekerijen in woonwijken of een drugslab in het buitengebied. Het gebeurt hier en nu, ook in Zeeuws-Vlaanderen.

Wist u dat drugscriminaliteit ook risico’s kent voor de omgeving? Zo is er door het illegaal gebruik van stroom of water voor bijvoorbeeld een hennepkwekerij kans op brand, ontploffing, water- of stankoverlast. En het dumpen van drugsafval zorgt voor de nodige schadelijke gevolgen voor het milieu.

Signalen herkennen
Het is belangrijk om signalen van drugscriminaliteit te herkennen. Daarom komt op donderdag 31 maart 2022 de Bijtende Bende naar Hulst. In de Bijtende Bende bus ervaart u in een virtuele 3D-omgeving de impact van drugscriminaliteit. Zo leert u signalen te herkennen en wat u hiermee kunt doen. U vindt de Bijtende Bende op donderdag 31 maart vanaf 10.00 tot 14.00 uur op de Grote Markt in Hulst.

Samen optrekken
We hebben bij het signaleren van criminele activiteiten de ogen en oren van inwoners hard nodig. Dit kan de overheid niet alleen. Ieder van ons komt regelmatig in aanraking met signalen van drugscriminaliteit. Door deze signalen te herkennen en door te geven, kan belangrijke informatie worden achterhaald.

Heeft u iets verdachts gezien? Geef uw melding door aan de politie via www.politie.nl of 0900 8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800 7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt doorgeven.

Komt u kennismaken met de Bijtende Bende? De Bijtende Bende is een initiatief van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen, Taskforce RIEC Brabant-Zeeland en de Provincie Zeeland.