Drugspand Sint Jansteen gesloten

Aan de Roskamstraat te Sint Jansteen wordt op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst een pand gesloten op basis van het Damoclesbeleid. De sluiting geldt tot en met woensdag 10 juni 2020. Het gaat in dit geval om een woning.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.
Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.

In het pand aan de Roskamstraat te Sint Jansteen is een hennepkwekerij aangetroffen, met 513 hennepplanten.