Drugspanden Lamswaarde & Heikant gesloten

Op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst worden twee panden in de gemeente Hulst gesloten op basis van het Damoclesbeleid. Het gaat om een pand aan de Achterstraat in Lamswaarde en een pand aan de Pastoor Doensstraat in Heikant. In beide woningen zijn handelshoeveelheden softdrugs aangetroffen. De sluiting gaat in op respectievelijk 10 november en 11 november 2021 en geldt voor een periode van drie maanden.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.
Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.