Energie besparen in woningen, aan de slag!

Energie besparen in woningen, dat kan! En dat gaan we aanpakken in onze gemeente. Dat doen we per wijk/dorp. De start is gemaakt. Wijk Hulst Zuid is als eerste aan de beurt.

Laag energielabel
De eerste aandacht gaat naar woningen met een laag energielabel. Elk huis heeft een energielabel. Dat label laat zien hoe energiezuinig een woning is. Een huis met label A is heel zuinig. Een huis met energielabel G is het minst zuinig. Eerst gaan we aan de slag met woningen met een energielabel E, F of G.

Wijk Hulst Zuid
In de wijk Hulst Zuid zijn 146 woningen met het energielabel E, F of G. Die ontvingen een brief. In deze brief nodigden wij hen uit om gebruik te maken van gratis advies en installatie van energiebesparende producten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan radiatorfolie, tochtstrippen en isolatie van leidingen. Eigenaren betalen niet voor de adviezen, werkzaamheden en materialen. Zonder kosten te maken verbruiken inwoners straks dus minder energie.

Op dinsdag 7 februari 2023 is er een bijeenkomst van Wijkraad Hulst Zuid. Op deze avond krijgt het isolatieproject bijzondere aandacht. Woningeigenaren kunnen er hun ervaringen delen. Ook vragen we hen wat nodig is voor de volgende (isolatie)stap.

Samenwerking
We werken in dit project samen met de wijk/dorpsraden, Energiebank Hulst en Isolatieteam Zeeland. Wijkraad Hulst Zuid was de eerste wijkraad waarmee we aan de slag gingen. Zij zijn enthousiast. In deze wijk willen we ervaring opdoen om de komende jaren ook in andere wijken en dorpen samen aan de slag te gaan.