Energiezuinig licht in Hulst

Dit jaar krijgt Hulst op verschillende plaatsen nieuwe verlichting. De oude straatverlichting in delen van de Moerschanswijk, Componistenwijk en Dullaertwijk is aan vervanging toe. Daar komt nieuwe, energiezuinige ledverlichting.

500 lichtmasten vernieuwd
In de wijk Den Dullaert en de Componistenwijk gaat het in totaal telkens om ongeveer 100 lichtmasten. In de Moerschanswijk komen zo’n 300 lichtmasten aan de beurt. De masten krijgen allemaal een nieuw energiezuinig bovenstuk.
De vernieuwde lichtmasten blijven allemaal de hele nacht branden, dat kan omdat de masten heel erg energiezuinig zijn. Wel wordt het licht tijdens de nachturen gedimd.

Werkzaamheden
Er wordt gewerkt in verschillende fasen. Het streven is om het werk in het najaar 2022 klaar te hebben.
Tijdens de werkzaamheden is er mogelijk enige hinder. Het is niet nodig om de straat af te sluiten voor het verkeer. Wel is er in bepaalde straten mogelijk tijdelijk een korte stroomonderbreking tijdens de werken. Als dit aan de orde is, informeert DNWG de omwonenden.

Steeds energiezuiniger
Momenteel is in de gemeente Hulst zo’n 28% van alle openbare verlichting voorzien van LED. Doel is om dat tegen het eind van 2022 verhoogd te hebben naar zo’n 43%.