Extra oplaadpunten voor elektrische auto's

In de gemeente Hulst komen stapsgewijs meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s. Momenteel zijn er drie openbare oplaadpunten. Hier komen vier dubbele E-laadpunten bij.

De eerste E-laadpunten werden in augustus 2012 in gebruik genomen. Deze zijn te vinden op De Statie in Hulst en het Hof te Zandeplein te Kloosterzande. Eind september 2019 werd het dubbele oplaadpunt op de Grote Markt in Hulst in gebruik genomen. Aan elke E-laadpaal kunnen twee auto’s tegelijkertijd opladen.

Nog dit jaar worden vier nieuwe oplaadpunten in gebruik genomen in de gemeente Hulst. Die komen op de volgende locaties in Hulst:
-    Nassaubolwerk
-    Oranjebolwerk
-    Van Ceulenplein
-    Kreekzoom

De laadpalen op het Oranjebolwerk en de Kreekzoom zijn het eerst klaar. Die kunnen vanaf dinsdag 19 november 2019 in gebruik worden genomen. De laadpalen op het Nassaubolwerk en het Van Ceulenplein kunnen vanaf vrijdag 13 december 2019 in gebruik worden genomen.
Eind dit jaar telt de gemeente Hulst dan zeven oplaadpunten.

De E-laadpunten worden gerealiseerd door de firma’s Aers Energy en Allego. De gemeente biedt deze bedrijven de mogelijkheid om laadpalen voor elektrische auto’s te realiseren op haar grondgebied, omdat deze auto’s schoner, zuiniger en beter voor het milieu zijn. De gemeente plaatst zelf geen palen en is geen eigenaar van laadpalen.

Iedereen kan de publieke laadpalen gebruiken. Daarvoor is een laadpas nodig. Laadpasaanbieders hebben verschillende abonnementen en tarieven. De laadpasaanbieder bepaalt en verrekent de kosten. Een overzicht van aanbieders is te vinden op www.oplaadpas.nl.

Geen laadpaal in de buurt?
Heeft of krijgt een inwoner van de gemeente Hulst binnenkort een elektrische auto, maar is er geen laadpaal in de buurt? Dan kan een laadpunt worden aangevraagd via een van beide firma’s waarmee de gemeente een overeenkomst heeft. De elektrische of hybride auto moet wel tenminste 50 km of 9kWh accucapaciteit hebben. Het laadpunt op de openbare weg kan enkel worden aangevraagd als er geen mogelijkheid bestaat om op eigen terrein een laadpunt te realiseren. Als er binnen een straal van 250 meter al een laadpaal aanwezig is, wordt er geen extra paal geplaatst.
In de binnenstad van Hulst gelden bijzondere regels. Een overzicht van de reeds geplaatste laadpalen/punten staat op  www.oplaadpalen.nl.
Meer informatie over E-laadpunten in de gemeente Hulst: http://www.gemeentehulst.nl/Inwoners/Parkeren_verkeer_vervoer/Elektrische_laadpalen