Extra ruimte voor horecaterrassen

De horecasector ondervindt forse financiële gevolgen door de coronacrisis. Gelukkig kunnen ook zij vanaf 1 juni 2020 – onder voorwaarden – de deuren weer openen. Door de voorwaarden kunnen zij voorlopig wel minder klanten tegelijk verwelkomen dan voordien. De gemeente Hulst heeft begrip en oor voor de hulpvraag van deze ondernemers. Daarom wordt het in bepaalde gevallen mogelijk gemaakt de terrassen te vergroten door openbare ruimte te gebruiken.

Ondernemers kunnen een aanvraag indienen voor extra terrasruimte. Deze aanvraag wordt getoetst. Zo mag deze uiteraard geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid en de verkeersveiligheid. Ook mag geen overlast ontstaan voor de omgeving. Om die reden wordt geen muziek toegestaan en moet de extra terrasruimte om uiterlijk 24.00 uur weer zijn ontruimd. Terrasschotten mogen niet worden aangebracht. Daarnaast mogen enkel zitplaatsen worden aangeboden. Als toestemming wordt verleend gaat het om een tijdelijke toestemming tot uiterlijk 1 oktober 2020.

Ondernemers die graag hun terras uitbreiden, kunnen hun aanvraag indienen via horeca@gemeentehulst.nl

Voorwaarden rijksoverheid
De voorwaarden voor de horeca – zoals op 19 mei 2020 door de rijksoverheid bekend gemaakt zijn als volgt: - voor de horeca vanaf maandag 1 juni 2020 – vanaf 12.00 uur zijn als volgt:

Restaurants en cafés mogen open, onder voorwaarden, open vanaf maandag 1 juni 2020 – vanaf 12.00 uur:
•    een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel)
•    bezoekers moeten reserveren
•    iedereen houdt 1,5 meter afstand (behalve mensen uit hetzelfde huishouden)
•    in een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en klant wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).