Financiële zorgen? Kom in actie!

Het coronavirus raakt ons allemaal. Ook op financieel gebied kunt u in de problemen raken. Kom in actie wanneer u geldzorgen heeft. Bijvoorbeeld als u betalingsachterstanden heeft of als uw schulden groter worden. Daarmee voorkomt u problemen met het huren van uw woning en het gebruikmaken van zorg, elektra, gas en water.
Heeft u direct ondersteuning nodig bij geldzorgen, neem dan contact op met Hulst voor Elkaar via telefoonnummer (0114) 684700.

Wat kunt u zelf doen?
1.    Betaal vaste lasten op tijd.
Zorg dat u vaste uitgaven op tijd betaalt. Bijvoorbeeld de zorgverzekering, de huur en  de energierekening. Lukt dat niet, geef dat dan door aan de betreffende organisatie. U kunt dan samen naar een oplossing zoeken. Daarmee voorkomt u bijvoorbeeld dat u een boete krijgt.
2.    Check op welke toeslagen u recht heeft.
Misschien heb je nog recht op bepaalde toeslagen. Check het op www.berekenuwrechtplus.nl
3.    Heeft u (kleine) schulden?
Met een aflosplan kunt u aan de slag met het oplossen van je schulden. Meer informatie vindt u hier: www.zelfjeschuldenregelen.nl 
4.    Bekijk waarop u kunt besparen.
Weet wat u uitgeeft en wat uw inkomsten zijn. Dat kan in 5 stappen. Bekijk ze hier: https://www.wijzeringeldzaken.nl/Coronacrisis-en-je-geldzaken/in-5-stappen-je-inkomsten-en-uitgaven-in-beeld/
5.    Stel uw vragen.
Blijf niet met geldzorgen rondlopen. Veel mensen hebben in deze onzekere tijd moeite met rondkomen. Stel daarom uw vragen. Aan iemand die u goed vertrouwt. Of online, bijvoorbeeld via de chat van Kandoor. Ga naar www.kandoor.nl . U kunt ook anoniem bellen met een deskundige via 0800 - 8115.

Als u vragen heeft over bovenstaande tips of behoefte heeft aan persoonlijk advies, bel dan met een medewerker van Stichting Hulst voor Elkaar via telefoonnummer (0114) 684700.