Geen oranjereceptie en -concert in Hulst

Ook dit jaar gaan in Hulst op Koningsdag de oranjereceptie en het oranjeconcert niet door. De coronamaatregelen laten dit niet toe.

Jaarlijks is het in Hulst de traditie dat iedereen die een Koninklijke Onderscheiding heeft op Koningsdag op het stadhuis samenkomt. Tijdens deze Oranjereceptie wordt samen het glas geheven op de verjaardag van de Koning. Ook worden de mensen die de dag er voor - tijdens Lintjesregen - een onderscheiding kregen, verwelkomd. In de middag is er altijd een oranjeconcert in het stadhuis. Dat wordt jaarlijks verzorgd door de Koninklijke Stedelijke Harmonie Hulst. Beide activiteiten zijn dit jaar – net als vorig jaar - geannuleerd.

Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst roept iedereen op om thuis op gepaste manier de verjaardag van de Koning te vieren. Hij hoopt dat volgend jaar – bij Koningsdag 2022 – het feest weer uitbundig en samen kan worden gevierd. En dat het in het stadhuis op 27 april 2022 luidkeels uit vele monden kan klinken: Leve de Koning! Hoera, Hoera, Hoera!