Gemeentepolis zorg uitgebreid

Vanaf 1 januari 2021 kan bij de Gemeentepolis gekozen worden uit drie aanvullende verzekeringen. U kunt van deze collectieve zorgverzekering gebruik maken als u een beperkt inkomen heeft.
Momenteel kan enkel voor de extra uitgebreide variant met hoge dekkingen voor zorg worden gekozen. Wanneer u maar weinig gebruik maakt van zorg, is het vanaf 2021 mogelijk om te kiezen voor een pakket met minder uitgebreide vergoedingen. U kunt dan kiezen voor het Start-pakket of het Extra-pakket. U betaalt dan minder premie.

De verschillen tussen de drie aanvullende verzekeringen zitten met name in fysiotherapie, brillen & contactlenzen, tandzorg en voetzorg.

Bestaande klanten
Bestaande klanten van de Gemeentepolis worden tijdig geïnformeerd over de drie aanvullende verzekeringen. Overweegt u over te stappen naar één van de twee nieuwe aanvullende verzekeringen, dan helpt de gemeente u graag bij deze keuze. U kunt ook bij de gemeente terecht voor vragen.

Nieuwe klanten
Bent u geen klant van de Gemeentepolis, maar overweegt u om wel deel te gaan nemen? Medio november 2020 is het mogelijk om u aan te melden voor de Gemeentepolis. De premies van de verzekeringen en de specifieke inhoud van de pakketten zijn dan bekend.

Voor vragen over de Gemeentepolis kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0114.