Glijbaan op de Vindplaats

De Vindplaats op het Brederodebolwerk in Hulst is uitgebreid. Er is nu een “oude kar” waar je vanaf kunt glijden. Wethouder Diana van Damme testte de glijbaan – samen met enkele kinderen – op 4 april 2019 eens goed uit.

De Vindplaats werd geopend in oktober 2017. Het is een unieke speel- en ontmoetingsplaats.  Het is als het ware een plek waar archeologische vondsten bovengronds zijn gehaald. Kinderen kunnen er al spelend onderdelen van de historie van Hulst beleven. Centraal staat de Spaanse bezetting van Hulst. Er is in de Tachtigjarige oorlog flink gevochten tussen de Spanjaarden en de Staatsen om Hulst in handen te krijgen. De Hulster stadswallen kennen een lang verleden en dragen heel wat geheimen met zich mee.
Op De Vindplaats vind je een Spaanse helm, een kanon en munten. Al deze dingen zijn in XL-formaat gemaakt. Verder is er een kanonskogel, waar je – als je er aan draait – het verhaal kunt beluisteren over wat er op deze plek allemaal heeft afgespeeld.

Nu is er op De Vindplaats ook een bijzonder soort glijbaan. Die heeft de vorm van een oude kar. De kar is niet meer geheel intact. De houten wielen zijn helaas afgebroken; maar nog wel terug te vinden op het bolwerk bij de Keldermanspoort. Ook de kar is extra groot gemaakt. Daarmee is hij leuk voor jong en oud!