Graffiti in fietstunnel Graauwse Poort

Kunstig en vrolijk! Zo maken Pjotr Compiet en Sander Loete de fietstunnel bij de Graauwse Poort in Hulst. Deze week gingen de twee Hulstenaren aan de slag met spuitbussen om er een fraai graffiti-werk te maken. Wethouder Diana van Damme ging een kijkje nemen.

De tunnel was verre van fraai. Ook verschenen met regelmaat kreten, die het zonlicht beter niet zien. Pjotr en Sander stoorden zich daar ook aan. Op hun voorstel om de boel op te vrolijken, reageerde het gemeentebestuur enthousiast. En zie daar: een kunstwerk in wording!

Hangt er nog meer in de lucht?
Het project in de fietstunnel aan de Graauwse Poort wordt gezien als pilot. Na realisatie hiervan wordt bekeken of ook op andere locaties in de gemeente Hulst graffiti kan zorgen voor een vrolijkere aanblik. Gedachten gaan daarbij bijvoorbeeld uit naar de fietstunnels in Kloosterzande en nabij Sint Jansteen. Ook de stadsdichter van Hulst speelt met ideeën om een gedicht te realiseren op een bijzondere plaats en de Kreatieve Vorming ziet kansen om workshops graffiti te geven. Kortom: Suggesties te over!