Gratis zelftesten voor inwoners met laag inkomen

Inwoners van de gemeente Hulst met een laag inkomen kunnen gratis corona zelftesten ophalen. Een laag inkomen mag niemand in de weg staan om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus.

Nederland gaat steeds meer open. Verwachting is dat het kabinet per 23 maart 2022 alle coronamaatregelen afschaft. Wel blijven sowieso de basisadviezen nog gelden. Dat zijn: handen wassen, hoesten in de ellenboog, thuisblijven bij klachten, regelmatig een zelftest doen en voldoende ventileren.  Het ministerie van Volksgezondheid komt mensen met een laag inkomen (tot 120 procent van het sociaal minimum) tegemoet in de kosten van zelftesten. Er zijn voor deze doelgroep gratis zelftesten beschikbaar.

Ophalen in de gemeente Hulst
Binnen de gemeente Hulst kunnen deze worden afgehaald in de Gemeentewinkel. Bent u bekend bij de Melkkan, VluchtelingenWerk, Dethon of de Voedselbank? Dan kunt u daar zelftesten meenemen. Er kunnen per huishouden zes zelftesten worden afgehaald. Dit kan tot en met vrijdag 29 april 2022. Naast zelftesten zijn per huishouden ook zes ook gratis mondneusmaskers beschikbaar. Voor alles geldt: op = op.