Groene schoolpleinen voor kindcentrum Moerschans

Kindcentrum Moerschans in Hulst krijgt groene schoolpleinen. Minder tegels en meer groen, dat is niet alleen leuk; het is ook goed voor de biodiversiteit en zorgt er voor dat water goed de bodem in kan. Dat vindt ook het gemeentebestuur. Daarom stellen zij 5.000 euro beschikbaar voor het schoolplein.

Groene revolutie van Zeeuwse schoolpleinen
In Zeeland hebben het Instituut voor Natuureducatie (IVN), de GGD en de Hogeschool Zeeland een initiatief voor groene schoolpleinen opgepakt. Doel is in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek te geven. Scholen kunnen een aanvraag indienen. Als die wordt aanvaard, dan krijgen ze subsidie van 10.000 euro. Wel moeten de scholen zelf ook zorgen voor 5.000 euro én de gemeente moet 5.000 euro bijleggen. Er komen maximaal acht scholen in aanmerking.

Kindcentrum Moerschans
Één van de acht basisscholen, die dit jaar subsidie toegekend kregen, is kindcentrum Moerschans in Hulst. Zij staan te popelen om een groot aantal vierkante meters grijze stoeptegels te vervangen door groen. Gras, beplanting, fruitbomen, zand, aarde, houtsnippers, natuurlijke speelelementen, een grotere schooltuin, het kan alle kanten uit en veel is mogelijk.
De basisschool gaat tijdens deze herfstvakantie al aan de slag met het project. De eerste tegels zijn ondertussen al verwijderd. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.