Helpende hand voor gedupeerden toeslagenaffaire kinderopvangtoeslag

Gebleken is dat in het kader van de toeslagenaffaire veel ouders/verzorgers in Nederland “ongekend onrecht” is aangedaan. Voor zover nu bekend zijn ook zeven huishoudens uit gemeente Hulst gedupeerd. De gemeente Hulst biedt deze mensen ondersteuning waar mogelijk en nodig.

De Belastingdienst heeft een speciaal team ingesteld om gedupeerden te helpen. Daar kunt u zich melden voor een herbeoordeling. Afhankelijk van wat er mis is gegaan, hebben ouder(s)/verzorger(s) recht op één of meer financiële regelingen.
Tussen het Rijk en de gemeenten zijn afspraken gemaakt om u ook op andere terreinen te ondersteunen. Veel van de gedupeerden zijn niet alleen financieel geraakt door de toeslagenaffaire, maar ook op andere terreinen. Denk bijvoorbeeld aan wonen, werk en gezondheid.
De gemeente Hulst staat klaar om te helpen. Zonder toestemming mag de Belastingdienst gegevens echter niet aan de gemeente doorgeven. De gemeente weet dan ook niet om wie het gaat. Bent u gedupeerd? Laat het de gemeente weten via uw zaakbehandelaar bij de Belastingdienst. Met uw toestemming worden uw gegevens doorgeven aan de gemeente. De gemeente Hulst neemt dan contact met u op.
 
Overige informatie
Over de toeslagenaffaire heeft de Belastingdienst een website gemaakt: https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/. Hier vindt u meer informatie. Ook kunt u zich aanmelden voor een webinar op 19 januari 2021 (van 20.00 tot 21.30 uur). Ook kunt u daar het vorige webinar van oktober 2020 terugkijken.
Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 stopgezet en weet u niet waarom? Dan kunt u zich ook aanmelden. Kijkt u op https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/contact/.