Heropbloei van Hulst, de burgemeester aan het woord

Beste inwoners, ondernemers en vrienden van Hulst,

Gisteravond gaf de rijksoverheid groen licht voor versoepelingen. Er ging een zucht van opluchting door Nederland; en zeker ook door onze gemeente.

Twee jaar corona
Twee jaar is het ondertussen geleden. Die zondag de 15e maart ging de horeca dicht en drie dagen later sloten onze Belgische buren de grens. Wat volgde was een hele slecht droom. Een lange nachtmerrie, die zich steeds herpakte en herpakte.
Ieder van ons liep tegen dingen aan; dingen die niet konden gaan zoals normaal. Normaal leek vaak heel ver weg. Ondernemers werden zwaar geraakt; organisaties maakten bijna allemaal pas op de plaats; de onderwijswereld moest capriolen uithalen om de lessen toch door te kunnen laten gaan; mensen in de zorg zagen vaak zwarte sneeuw; ouderen worstelden met eenzaamheid en jongeren liepen soms tegen de muren op. Het was een rot tijd. Ik kan het niet anders zeggen.
Maar in die lastige tijd zagen we ook mooie dingen. Mensen die er voor elkaar waren, elkaar steunden en opvrolijkten. Hoe bizar de tijd ook was, het heeft ons ook zeker dingen gebracht. En die nemen we mee in ons verdere leven.

Blik op vooruit
Gelukkig mogen we nu vooruit gaan kijken; vooruit naar een mooi voorjaar en vrolijke zomer, waar we elkaar weer kunnen ontmoeten en waar Hulst weer Hulst kan zijn. Waar er weer dingen te beleven zijn en waar het leven goed is. En daar gaan we – door onze ervaringen van de afgelopen twee jaren – meer dan normaal van genieten.
Als burgemeester vraag ik iedereen zorgvuldig te balanceren tussen het nieuwe mogen en kunnen; want voor velen zal het ook weer even wennen zijn. Heb daar respect voor. Geef mensen de ruimte – en ditmaal vooral figuurlijk. Ga de komende tijd in met respect voor zij die een dierbare verloren tijdens deze pandemie; voor zij die ziek werden tijdens corona en daar nog steeds de gevolgen van dragen; voor zij die (chronisch) ziek zijn en daardoor kwetsbaar; en voor ondernemers die hun zaak terug op de rails moeten krijgen.

Het meest gemist
Voor mezelf is de komende tijd dubbel bijzonder. In oktober 2022 neem ik afscheid als uw burgemeester. Ik hoop hetgeen ik tijdens de coronatijd het meest heb gemist, nu veel te zien: En dat bent u!
Als burgemeester wil je mensen ontmoeten en meeleven, meevieren met wat belangrijk is voor de gemeente en haar inwoners. Daar ga ik de komende tijd van genieten. Ik hoop dat er veel momenten kunnen zijn waarop we samen kunnen genieten van het goede van het leven. En dat we het leven in Hulst weer gaan vieren!

Laat 2022 het jaar worden van de heropbloei van Hulst, haar inwoners, haar ondernemers, haar culturele leven en haar vrienden.

Burgemeester van Hulst
Jan-Frans Mulder