Hoe kom jij financieel deze crisistijd door?

Het corona-virus raakt ons allemaal. Rouw, verdriet, zorgen om uw eigen gezondheid of die van uw dierbaren. Ook financieel kan het coronavirus uw leven beheersen. Als u te maken krijgt met betalingsachterstanden. Of als uw schulden groter worden; en er te weinig geld is om de huur te betalen. Juist nu zou u dit even willen parkeren. Alleen lost dat het probleem niet op.
U bent niet de enige die nu last heeft van geldzorgen. En er zijn mensen die u willen helpen.

Wat kunt u nu al doen?

1.    Bekijk waarop u kunt besparen
Weet wat u uitgeeft en wat uw inkomsten zijn. Dat doet u in vijf stappen. Bekijk ze hier: www.wijzeringeldzaken.nl/Coronacrisis-en-je-geldzaken/in-5-stappen-je-inkomsten-en-uitgaven-in-beeld/

2.    Betaal uw vaste lasten op tijd
Zorg dat u vaste uitgaven op tijd betaalt. Bijvoorbeeld de zorgverzekering, de huur en de energierekening. Lukt dat niet, geef dat dan door aan de betreffende organisatie. U kunt dan samen naar een oplossing zoeken. Daarmee voorkomt u bijvoorbeeld dat u een boete krijgt. Wanneer u er zelf niet uitkomt, bel dan met Stichting Hulst voor Elkaar op tel. 0114-684700.

3.    Check op welke toeslagen u recht heeft
Misschien heeft u nog recht op bepaalde toeslagen. Check het op berekenuwrecht.nl 

4.    Heeft u (kleine) schulden?
Met een aflosplan kunt u aan de slag met het oplossen van uw schulden. Meer informatie vindt u hier: www.zelfjeschuldenregelen.nl/maak-een-aflosplan/#/panel/0

5.    Durf te vragen!
Blijf niet met geldzorgen rondlopen. Veel mensen hebben in deze onzekere tijd moeite met rondkomen. Stel daarom uw vragen aan iemand die u goed vertrouwt of online, bijvoorbeeld via de chat van Kandoor. Ga naar kandoor.nl.

Als u vragen heeft over bovenstaande tips of behoefte hebt aan persoonlijk advies, bel dan met een medewerker van Stichting Hulst voor Elkaar via tel. 0114-684700.