Honden speelweides in gemeente Hulst

In onze gemeente wonen zo’n 3.000 honden. Maar lang niet al die honden hebben een lekkere grote tuin waar ze vrijuit kunnen lopen. Daarom gaan we kijken waar we in onze gemeente speelweiden voor honden kunnen realiseren. Dat doen we dit najaar.

Wat zijn speelweiden voor honden?
Dat zijn omheinde veldjes waar honden los kunnen rond lopen. Hondenbaasjes kunnen elkaar daar ook ontmoeten. Het opruimen van hondenpoep is op deze veldjes verplicht. Het kan zo zijn dat er op de speelweide ook speeltuigen voor de honden zijn. Denk maar aan bijvoorbeeld een toestel om een behendigheidsspel te doen.

Waar komen de speelweiden voor honden?
Het idee is om als proef op drie plaatsen in de gemeente een speelweide te realiseren. Dit najaar vragen we aan de bewoners van het dorp of de wijk wat ze vinden van die plaats.

Wat zijn de regels die gelden voor honden?
Binnen de bebouwde kom is een hond altijd aangelijnd. Dit met uitzondering van de speelweiden voor honden. De eigenaar of begeleider van de hond ruimt de hondenpoep altijd op. Het is verplicht een hondenpoepzakje bij te hebben als u op pad bent met een hond.
Honden zijn niet welkom in speeltuinen, speelveldjes en zandbakken voor kinderen en op begraafplaatsen en in bloemperken van de gemeente.