Hulp voor mensen met schuld

In Nederland zijn zo’n miljoen mensen die zich maandelijks afvragen hoe ze financieel het eind van de maand halen en alles weer rondbreien. Met die wetenschap is in 2010 - als kerkelijk initiatief - het landelijke project Schuldhulpmaatje ontstaan. Ondertussen zijn al in meer dan 100 plaatsen in Nederland  schuldhulpmaatjes actief. Ook in Hulst zullen schuldhulpmaatjes actief worden.

Een schuldhulpmaatje is de steun en toeverlaat voor mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. Een maatje kan iemand ondersteunen om nog op tijd het tij te keren. Een maatje kan iemand begeleiden en bemoedigen tijdens een traject van schuldhulp. Ook kan deze daarna nog helpen om de financiële huishouding op orde te houden. Het gaat om ondersteunen en er voor de cliënt zijn.  Een Schuldhulpmaatje neemt nooit het probleem van de cliënt over, en neemt uiteraard ook niet het werk van professionele hulpverleners op zich. Hij of zij vult dat werk aan en geeft support.

Op maandag 18 december 2017 werd een intentieverklaring ondertekend over de inzet van Schulphulpmaatjes in de gemeente Hulst. Namens de gemeente Hulst ondertekende wethouder Adri Totté de overeenkomst. Deze werd - naast door een vertegenwoordiger van Schuldhulpmaatjes Nederland - ook ondertekend door vertegenwoordigers van de protestantse en de katholieke kerk uit Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Volgende stap is het oprichten van een Hulster stichting. Eerste stap is het betsuur vormgeven en de volgende stap is het zoeken van geschikte schuldhulpmaatjes. Aanspreekpunt van deze stichting in oprichting is de heer A. Eggermont, bereikbaar via althmare@zeelandnet.nl

Meer informatie kunt u vinden op www.schuldhulpmaatje.nl.