Hulst Zeeuwse topper bij textielinzameling

De gemeente Hulst zamelde in 2020 van alle Zeeuwse gemeenten het meeste textiel in. In totaal was het bijna 190.000 kilo.

Textiel wordt apart ingezameld, omdat een groot deel ervan geschikt is voor hergebruik. Textiel wat niet geschikt is voor hergebruik, wordt gerecycled. Aparte inzameling en sortering van textiel is dus zeer nuttig.
Textiel is een grote afvalstroom. Als dat bij het restafval terecht komt, wordt de hoeveelheid restafval een stuk groter. Dat is ongewenst. Het zorgt voor hogere kosten en is slecht voor het milieu.
Daarom een grote pluim voor u als inwoner!

In de gemeente staan verschillende textielcontainers. Deze vindt u op dezelfde plaatsen als de glasbakken en oranje PMD-containers. Ook op de milieustraat staan kledingcontainers.

Wat mag er in de textielcontainers? Kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl