Hulst aan zee legt lat hoog: Perkpolder wordt toplocatie

Het plan Perkpolder wordt na realisatie een gebied dat een plek krijgt in de top 100 van beste Europese parken. Die ambitie van ontwikkelingsmaatschappij Hulst aan Zee (HAZ) klonk donderdag 11 april 2019 op de brainstormsessies over het plan Perkpolder  in het Hulster stadhuis.

Die denk- en praatbijeenkomsten werden gehouden door planologe mevrouw Lieve De Cock van het Brusselse bureau LiPS en haar collega’s van Yellow Window, die bezig zijn met het opstellen van het masterplan voor het project Perkpolder. HAZ gaat nadrukkelijk luisteren naar de ideeën van omwonenden, belangengroepen, dorpsraden en verenigingen uit natuur en landbouwhoek.
Medio juni 2019 - voor het definitieve masterplan wordt gepresenteerd -  organiseert HAZ met dezelfde groep participanten als vandaag nog een vervolgmeeting. Daarin wordt het een en ander teruggekoppeld. Het masterplan is eind juni 2019 klaar. HAZ hoopt eind 2019 de eerste bouwaanvraag te kunnen doen voor project Perkpolder.

De thema’s die aan de orde kwamen in de workshops op donderdagmiddag (diverse betrokkenen) en -avond (gemeenteraad), zijn door HAZ samengevat in een nieuwsbericht.