Hulst investeert 1,9 miljoen in riolering

Ook de komende jaren gaat de gemeente Hulst weer investeren in het verbeteren en vernieuwen van de riolering. In 2022 is daarmee een bedrag van circa 1,9 miljoen euro gemoeid. Dat is bedoeld voor voorbereiding en uitvoering van werken. De gemeenteraad wordt gevraagd met deze plannen in te stemmen.

Projecten in 2022
In 2022 staan voorbereidingen en werken aan de riolering gepland in onder andere Kapellebrug, Nieuw Namen, Kloosterzande, Vogelwaarde, Hulst, Hengstdijk, Pauluspolder, Vogelfort, Clinge en Kuitaart.

In Kapellebrug gaat het om werken aan de riolering in de Gentsevaart. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd samen met de provincie Zeeland.
In Nieuw Namen staat de vervanging van de riolering in de Smetstraat, Reynaertstraat en Tybaertstraat gepland.
Ook op Kloosterzande gaat het rioolwerk verder. Daar wordt in 2022 een gescheiden rioolstelsel aangelegd in de Pastoor Smuldersstraat, Irenestraat en Marijkeplein.
In Vogelwaarde wordt een gescheiden riool aangelegd in de Acaciastraat en het Kerkhofpad.
In de Hulster binnenstad moet de riolering in de Kleine Bagijnestraat en omgeving worden vervangen.
Tevens staat in Hulst de renovatie van de riolering in de Casembroodweg en het zuidelijk deel van de riolering in de Zandstraat gepland.
In Hengstdijk wordt de riolering in de Plevierstraat vervangen.
Tenslotte worden in de Pauluspolder, het Vogelfort, Clinge en Kuitaart de pompen en besturing van de drukriolering vervangen. In de Notendijk in Terhole wordt het afvalwaterstelsel aangepast.

Besluitvorming
De raadscommissie Ruimte buigt zich op dinsdag 30 november 2021 over het voorstel. Het streven is dat de gemeenteraad tijdens haar vergadering van donderdag 16 december 2021 een besluit neemt en het benodigde geld beschikbaar stelt.