Hulst krijgt fietspark in 2024

Hulst is fietsgemeente bij uitstek. De komende jaren gaan we het fietsen en wielrennen nog verder faciliteren. Een fietspark is een eerste nieuwe voorziening die wordt voorbereid. De ambitie is om die in 2024 te kunnen openen.

Het plan
In het park kunnen mountainbikers en andere fietsers een parcours met hindernissen afleggen. Het ontwerp van het park is nog niet gemaakt. Wel is zeker dat het voor iedereen toegankelijk wordt. Bedoeling is om het te realiseren aan de Wittebrugstraat in Hulst. De grond – naast de hockeyvelden – moeten we nog aankopen. Verder moet ook het bestemmingsplan nog worden aangepast. Om de hoogteverschillen in het park te maken, is grond nodig. Al die dingen bereiden we de komende periode voor.

Besluiten
Op woensdag 22 juni 2022 buigt de raadscommissie Samenleving zich over het plan. Daarna kan de gemeenteraad op 7 juli 2022 een besluit nemen.