Hulst wordt weer Hulst

Corona heeft ons leven ondertussen al ruim een jaar behoorlijk in de greep. Hulst is Hulst niet meer, dat heb ik de afgelopen tijd al vaak gezegd. Het bericht van gisteren, dat de huidige maatregelen nog tot en met 20 april gelden, is een enorme domper. We hadden allemaal gehoopt rond de Paasdagen weer iets meer te kunnen. Maar dat is niet mogelijk en dat is ongelooflijk moeilijk.

Maar we zijn op weg naar de zomer en in die zomer wordt Hulst weer Hulst. Daar gaan we voor! We doen dat stap voor stap; de ene keer een grotere stap, de andere keer een kleinere stap en soms zelfs dus ook een pas op de plaats. Maar we gaan die kant uit. Wat we zeker niet willen, zijn stappen terug! En dat hebben we met zijn allen samen in de hand. Ons eigen gedrag is de snelste weg naar versoepelingen. Hou u daarom zo goed mogelijk aan de basisregels!

Laten we ook samen de rust bewaren. Blijf kijken naar wat wel kan en wat wel mogelijk is. En blijven zorgen. Zorgen voor u zelf; maak bijvoorbeeld dagelijks een wandeling, dat houdt het hoofd fris. Zorgen voor onze ondernemers; koop lokaal, en haal eens iets af bij de horeca. En zorgen voor uw medemens; kijk naar elkaar om. Blijf dat doen.

Dat is dé manier om samen toe te werken naar die zomer, waar Hulst weer Hulst wordt. Een zomer waarin we verlost zullen zijn van lege terrassen en (gedeeltelijk) gesloten winkels. Een zomer waarin we de tijd van geen ambiance en vermaak achter ons laten. Een zomer waarin we elkaar weer – mogelijk nog wel wat aangepast – kunnen ontmoeten. Een zomer waarin we weer het leven kunnen vieren. Want dat hoort in en bij Hulst.

Het komt goed, mensen. We zijn aan de laatste meters bezig. Laten we er op een verstandige manier voor gaan. Ik zie uit naar die zomer. U ook?

Burgemeester van Hulst
Jan-Frans Mulder